Start arrow Vissen
VISSEN
FRIESCHEVEEN OKTOBER 2014

Lees meer...Friescheveen, 19 oktober 2014
Even voor tienen was het verzamelen bij café Friescheveen aan de Meerweg. Het weer was redelijk. Wel een stevige bries uit het Zuid-Westen. Na wat sterke verhalen en koffie werden de benodigde visvergunningen door de uitbater uitgeschreven en vier roeibootjes te water gelaten. We waren met z’n achten dus twee man per boot.
 
SCHILDMEER SEPTEMBER 2014

Lees meer...Het Schildmeer was deze keer aan de beurt om door de Hunzepalmers te worden leeggevist. Aan het eind van de middag was het verzamelen in Steendam. Ondanks de straffe Noordenwind (kracht 5) waren toch zeven Hunzepalmers (waaronder een nieuw lid) bereid om de lijnen te strekken. Nadat de hengels waren opgetuigd ging een tweetal zonder waadpak hun geluk beproeven in de  “binnenbak”, terwijl de rest met waadpak richting het strand ging om aldaar het ruime sop in te gaan.
 
AFZAKDAG HUNZE MET BBQ 22 JUNI 2014

Lees meer...Afgelopen zondag was weer ons maandelijkse uitje naar het water. Dit keer was het een triathlon bij de Hunze; kayakken, vissen en een bbq. Helaas heeft iedereen wel eens andere verplichtingen, dus waren slechts vijf hunzepalmers aanwezig.
 
VLIEGVISSEN, MAAR DAN ANDERS 2014

Lees meer...Over hermelijntjes en ijsvogels
Sinds mijn verslaving aan het vliegvissen, kijk ik heel anders naar de natuur om mij heen. Ieder watertje, waar ik langs loop of fiets, wordt grondig bestudeerd op levenstekens van waterbewoners. Ook tijdens het vliegvissen blijf ik zeer alert op wat er om mij heen gebeurt. Uiteraard probeer ik altijd wel een visje te vangen, maar soms heb je van die momenten dat de vangst uit iets anders bestaat, oftewel vliegvissen, maar dan anders. Ik zal het proberen uit te leggen aan de hand van twee ervaringen. Ik denk dat de meeste vliegvissers wel soortgelijke ervaringen hebben.
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 13 - 16 van 63