Start arrow Vissen
VISSEN
FIETSRONDJE SCHILDMEER

Lees meer...Om mijn conditie op peil te houden (opbouwen gaat vanwege mijn leeftijd niet meer) fiets ik vaak een rondje Schildmeer. Er gaat meestal een hengeltje onder de snelbinder en wat vliegvis attributen in de fietstas mee. Af en toe, als ik wat vissig water tegenkom, even proberen. Mijn eerste stop is de Haansvaart. Ik begin met een Redtag goudkop, wat meestal vangt, maar deze keer niets.
 
GOBAGE! Loire 2012

Lees meer...Donderdag 12 april was het dan eindelijk zover. Dat wat als een ideetje in januari geboren was ging nu van start: vliegvissen op forellen in stromend water! Ik had in januari het idee opgevat dat ik mijn vrienden in Frankrijk weer eens wou zien. Het was dan ook al weer bijna 3 jaren geleden dat ik voor het laatst bij ze was in Chaisedieu (Haute-Loire). En als ik daar dan toch heen zou gaan was het natuurlijk een geweldig idee om de hengels mee te nemen!
 
ZE ZIJN ER NU WEL!!

Lees meer...Donderdag 24 Nov. (mijn visdag) Toch maar weer eens naar de Slochterhaven gereden om te vissen. Na de hengel opgetuigd te hebben en als nimf een rode tungstenkraalnimf (diepgaand) aangebonden te hebben, de eerste worpen gedaan in de jachthaven. Snelstrippen, langzaam strippen, maar geen resultaat.

 
STEENFABRIEK DELFZIJL

Lees meer...Ze zijn er nog.

Laatst woensdag 21 september in de kayak naar Delfzijl gevaren om in het Oude Damsterdiep bij de voormalige steenfabriek van Hijlkema te vissen.
Ik ben langs de woonschepen  tot aan het einde gevaren om zo achter het riet te schuilen en dus uit de wind te liggen.
Met het anker in het riet bleef de kayak  goed op zijn plaats liggen en had ik voor het werpen ook weinig last van de wind.
Na de Hengel opgetuigd te hebben en de keuze voor de nimf( Peter Ross of Goudkop red tag) gemaakt was, ik koos voor een goudkop red tag #14,  kon ik de eerste worp maken.
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 29 - 32 van 63