Start arrow Vissen
VISSEN
DUBBELSLAG MET DUBBEL GEVOEL

Lees meer...Het was weer eens woensdagavond en wel de woensdagavond 29 september voor de zoveelste “Seatrout-Open” (najaar 2010) in Denemarken. En voor de zoveelste keer deed ik weer eens mee. Ik mag ontzettend graag een paar dagen vissen vanaf de, het liefst, stille en verlaten stranden en baaien van de Oostzee en sinds ik afweet van dit evenement gebruik ik deze wedstrijd(data) maar als lijdraad voor mijn voorjaar en najaarstrip. Zo wordt uitstel geen afstel! Onderweg besloot ik dat ik dit keer niets zou schrijven over deze editie omdat ik al een flink aantal artikelen over Denemarken op de site van de Hunzepalmer had staan. Weliswaar elke keer iets anders maar toch te veel van het zelfde zullen we maar zeggen! DMI (Danske Meteorologisch Instituut) gaf aan dat de komende dagen een ongemakkelijk stevige wind uit het Oosten zou waaien en daarom had ik bedacht dat ik weer eens een heel weekend op Funen zou doorbrengen. De laatste jaren was het steeds, met voornamelijk westenwind, Zuid –Oost Jutland geweest. De eerste overnachting achterin de auto was echter nog op Jutland (ik zeg niet waar omdat zoiets eigenlijk illegaal is!). Het was vlakbij de stek waar ik op de donderdagmorgen al drijvende wilde vissen, een “bocht in de Gennerbucht”.
 
SNOEKEN MET MANS

Lees meer...Het is alweer een tijdje geleden dat ik mee kon met een van de (doorgaans hele leuke) visdagen van de Hunzepalmer. Altijd hetzelfde gedoe, werk, sociale verplichtingen, bedenk ze maar. Maar vandaag staan alle seinen op groen, ik ga vissen!

Het weer is prima, een beetje zon, wat bewolking en een lekker fris briesje.

Nadat ik Arnold heb opgehaald vertrekken we naar Zuidbroek, waar we een aantal "Hunzepalmers" ontmoeten. Na het uitwisselen van de nodige onzin (een van de sterke kanten van deze groep mensen) zetten we de reis voort naar Oude Pekela waar Mans Reit ons verder zal leiden naar een van zijn top snoekstekken.

 
DE OUDE SLOCHTER AE

Lees meer...Volgens de weersvoorspelling van afgelopen zondag 6 september zal het op dinsdag 8 september een warme zonnige en droge dag worden. Een mooie dag dus om te gaan kanovissen. `s Maandags de kano met de nodige visspullen in de camper geladen en dinsdag naar de geplande visstek gereden. De plek die ik gepland heb, is een grote inham bij Lageland in het Afwateringskanaal van Duurswold. Een plek die ik op een eerdere tocht gezien had, bedekt met leliebaderen, omzoomd door riet en open stukken water. Een ideale plek voor vis. Bij de brug over het Afwateringskanaal en de kruising met het Slochterdiep is een plek waar ik de camper kan parkeren en de kano te water kan laten.
 
EERNEWOUDE 2009

Lees meer...Voor deze visdag waren er 3 deelnemers en wel; Jan Willem Talens, Arnold, Jacques Mulder met echtgenote Clair en dochter Gwen.
Na de formaliteiten voor het huren van de boten,het zeevast zetten van de kinderwagen enz. zijn wij het water op gegaan. Het was prachtig zonnig weer en doordat wij vrij vroeg waren nog erg rustig.
Na ongeveer 15 min. gevaren te hebben vonden wij een open plek achter een veld plompebladen en achter het riet. Lekker met de wind van achteren en buiten de drukke vaarroutes.
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 33 - 36 van 63