Start arrow Vliegen
VLIEGEN
HnM NIMF

Lees meer...De Hoeft Niet Moeilijk Nimf is denk ik beter bekend als IJsselnimf of fluo-nimf. Het stelt niks voor maar het is mijn favoriete winde-nimf, sterker nog mijn enige winde-nimf. Droog heb ik de ‘verbeterde’ F(ratnik)-fly in haakmaat #8 erbij maar dat was het dan voor winde.

 

 
WET BIBIO

Lees meer...
Na de lunch weer driftend vissen/werken. Bij de tweede drift kreeg ik opeens een dreun op mijn hengel en ik zag voor mij een prachtige bruine forel uit het water springen. Ik blij, de forel niet zo blij! Basil was zeer enthousiast toen hij zag dat de forel mijn Bibio had genomen! Na een mooie dril had ik een prachtige weldoorvoede bruine forel van iets meer dan een kilo in mijn handen. Loon naar werken en dat op mijn zelfgebonden Bibio, waar ik een week daarvoor in Nederland mijn eerste volwassen winde op had gevangen: een top vlieg!

 

 
WINDEVLIEG MAART 2016

ImageWindevlieg naar Douwe van der Galien
Op de bindavond van maart 2016 stond een windevlieg op het programma. Onder de bezielende leiding van Bert zou dit gebonden worden. Blijkbaar was dit nu eens een vlieg die velen in hun vliegendoos wilden hebben, want maar liefst 13 binders wisten de bindtafels in Groningen deze avond te vinden.

 

 
SCHILDMEER SPECIAL SEPTEMBER 2015

Lees meer...3 september 2015

De Schildmeer Special, een baarsstreamer naar een origineel van Eddie Bouma. Zie het artikel Flyfishing for perch : http://globalflyfisher.com/fish-better-global-reports/flyfishing-for-perch

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 5 - 8 van 38