Start arrow Vliegen
VLIEGEN
WINTERNIMF DECEMBER 2014

Lees meer...

Op onze maandelijkse bindavond stond voor de tweede keer een winternimf op het programma. Vorige maand had Arnold de vertrouwde red tag, maar dan net even anders, op het programma gezet. Dat net even anders bestond uit de toevoeging van groen flash materiaal aan de pauwen herls. Het lijfje van de red tag krijgt dan net even wat meer schittering. En nog mooier: in de praktijk blijken er ook nog vissen mee te vangen te zijn!

 
GURGLER OKTOBER 2014

Lees meer...Op de bindavond in oktober hebben we de gurgler gebonden. Een simpel en veelzijdig patroon bedacht door Jack Gartside.
 
VLIEGBINDEN, MAAR DAN ANDERS 2014

Lees meer...Mijn zoon, anglofiel en dol op mode, zag in London bij een bezoek aan een kledingzaak iets wat hem direct deed denken aan zijn vader. De firma Ted Baker (www.tedbaker.com) verkoopt, tegen de nodige Engelse ponden, kleding van een modieuze snit. Eén van de kledinglijnen heeft de naam “Tight Lines”, een strak gesneden snit, maar ook met een link naar het vliegvissen. Oplettende lezers zullen op de revers van het jasje een kunstvlieg zien zitten.
 
WINTERNIMFEN DECEMBER 2013

Lees meer...Op de laatste bindavond van dit jaar hebben we een variant op Pipoos nimf gebonden en een zogenaamde Frenchie nimf. Hoe de Pipoos nimf aan zijn naam komt is vrij duidelijk. Het bodymateriaal komt bij Pipoos vandaan. De Frenchie "Greep_in_de_naaidoos"-nimf schijnt van Franse komaf. Het franse wedstrijdteam heeft met deze variatie op de pheasant tail in 2012 op een internationale vliegviswedstrijd in Portugal goud gewonnen.  Althans, volgens bronnen op het internet. Op de herkomst van "Greep-in-de-naaidoos" gaan we niet in.
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 9 - 12 van 38