Start arrow Reizen
REIZEN
GO FISHING ADVENTURE

Lees meer...Go Fishing Adventure Denemarken (vier mafkezen een drietal dagen in Denemarken). Pling" in het computerbeeldscherm "You've got mail". He! een mailtje van Eddie, op zich niet zo vreemd want op het moment mailen we regelmatig om elkaar even uit te horen betreffende onze windevangsten. Alleen deze keer heeft Eddie er nog een mooie zinspeling bijstaan. Iets in de trend van "hé Jille volgens mij is er nog een plaatsje over voor het tripje naar Denemarken, iets voor jou?, je maakt ook nog kans op een reis naar de Bahama's in verband met de Go Fishing wedstrijd die ook dit weekend plaatsvindt". Goh Denemarken, nog nooit geweest, lijkt me geweldig en dan ook nog een wedstrijd meemaken maar ja wat vindt het thuisfront ervan en hoe gaat dat allemaal dan? Nou na een paar mails, overleg met regelmeester Bert en toestemming van m'n lieve vriendin mocht ik in ieder geval heen.
 
DENEMARKEN OKTOBER 2003

Lees meer...Funen 2003/2, 2310 t/m 2610

Eindelijk is het dan zover, Eddie en Jille rijden voor en de reis naar Funen kan beginnen. Het wordt mijn 4e zeeforeltrip, de 2 familievakanties niet meegerekend. Ik verbaas mezelf, ik was nog niet 1 keer succesvol tijdens de eerste 3 keer. Goed, ik had wat gul en geep gevangen, maar de “zilveren pijl’’ had de eerste drie keren zijn doel niet getroffen. Toch ga ik weer met veel plezier en zie ik weer uit naar het mooie Deense landschap, het heldere water, de prachtige ijseenden, het slappe gelul, de lekkere verse broodjes, de geur in mijn waadpak en , misschien…, die ene, die eerste…….havorred!?Natuurlijk zijn we goed voorbereid, internet gevolgd voor de meest recente vangstdata en weervoorspellingen, de doos vol met magnus, mysis, juletrae en nog wat eetbaars en natuurlijk weer wat nieuwe hebbedingetjes.

 
DE GEEPVLIEG, HET VERHAAL

Lees meer...Pling der is post. Deze volzin is de aanleiding tot de volgende vlieg. Namelijk een mede Hunzepalmer onze Bram vroeg mij via de meel naar mijn succesvolle Geepvlieg. Deze eenvoudige vlieg is een dekselse vanger. Ik heb deze vlieg ontwikkeld tijdens mijn vakantie vorig jaar in Denemarken. In het voorjaar komt de Geep onder de kust, de ideale uitdaging om er op te vissen. Ik had mij er al gedegen op voorbereid, dus lezen en het Internet afspeuren. Uit de gigantische hoeveelheid informatie had ik al snel de volgende feiten gedestilleerd. Het moet klein zijn en bij voorkeur Oranje. Voor iedereen die wel eens een Geep heeft gevangen is de haak maat keuze klein wel duidelijk, de vis heeft maar een klein bekje. Echter de kleur Oranje was mij totaal niet duidelijk.
 
DENEMARKEN APRIL 2002

Lees meer...Het is alweer een jaar geleden. Bij de gedachten aan de vorige reis begint het bloed reeds te jeuken. Allang van tevoren ben ik begonnen te binden de ene vlieg nog mooier dan de andere. De ene vlieg nog beter dan de andere vlieg, bond ik eerst 10 vliegen per uur, deze vliegen werden met zeer veel aandacht gebonden, het resultaat was 1 vlieg per 1/2 uur. Reeds lange tijd van tevoren waren mijn gedachten al in Denemarken. Velen om mij heen maakten me wakker op momenten dat ik aan het dagdromen was. Met een welhaast verschrikte blik in mijn ogen, van wat is er, vaak kwam er een verwarde boodschap, shit een alarm och laat maar ik had net beet, weer een forel gemist.
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 Volgende > Einde >>

Resultaten 17 - 20 van 22