Start arrow Overig arrow OPEN DAG HUNZEPALMER 2010
OPEN DAG HUNZEPALMER 2010

ImageEen mooi veld voor de werpers en een aardig stukje water. De Mikkelhorst in Haren was helemaal geen slechte keuze als toneeel voor de open dag van De Hunzepalmer. Het weer werkte enigszins mee. Hoewel de snijdende wind het er niet aangenamer op maakte. Rondom de vliegviscamper van Arnold als ‘centrepiece’ stonden koffie, cake en opgetuigde vliegenhengels klaar voor de leden en potentiële vliegvissers/leden die een kijkje kwamen nemen.

Druk werd het niet. Maar dat was ook niet te verwachten op een zonnig Pinksterweekeinde. Desondanks kwam een aantal geïnteresseerden al dan niet als aanhang van de leden, eens kijken of dat vliegvissen iets voor hun was.
Zij werden onder het vakkundig toezicht van instructeur Martin geplaatst, die hen met een korte instructie aan het werpen kreeg. ‘Lastig’, ‘omslachtig’, maar ook ‘leuk’, klonk het uit de monden van de aspirant vliegvissers. En dat was niet gek voor een eerste kennismaking met de vliegenhengel, onder omstandigheden (een bulderende rugwind) die het maken van een strakke achterwaartse lus eigenlijk onmogelijk maakten.
Een handvol leden zocht nog even het water op om een vliegje te laten neerdalen. Niet echt goed gevangen, toch leuk.

Hengels proberen
Ook voor de leden was er genoeg te beleven. Zo hadden de aanwezige leden een flink aantal hengels in verschillende lijnklasses en acties meegenomen. Een splitcanetje werpen, of een spey-worp maken met een  dubbelhandige hengel? Het kon allemaal op het zonnige grasveld van De Mikkelhorst. Spontaan ontstonden er kleine groepjes van vissers die elkaar handigheidjes aanleerden en tips gaven voor het beter werpen.
Daarmee staat wat mij betreft de toegevoegde waarde van deze dag vast. Als leden kijk je toch allemaal op een eigen manier naar het vliegvissen. Als je elkaar af en toe ontmoet aan het water of zoals nu op het gras, heb je hele wat te bespreken. Dat motiveert en je houdt er goede ideeën aan over.
Zelf heb ik met veel plezier een aantal hengels uitgeprobeerd. Ik beloof dan ook dat ik bij de volgende bijeenkomst een paar van mijn lievelings (zoutwater)hengels meeneem, wellicht als verandering van spijs voor de andere leden. Als we dit nu allemaal doen, dan valt er volgend jaar ook weer veel te beleven.

 

Image Image
Image Image
Image