Start arrow Overig arrow JEUGD HENGELSPORTDAG 2013
JEUGD HENGELSPORTDAG 2013

Image De hengelsportfederatie Groningen Drenthe organiseert jaarlijks een dag voor de jeugd en gezien de goede banden die wij met de federatie onderhouden, wordt de Hunzepalmer ieder jaar gevraagd om op deze dag bind- en werpdemonstraties te geven. Dit jaar werd de dag georganiseerd in het Havenkwartier van de Blauwestad. Een eindje achter het informatiecentrum, ook bekend als de Rode Rups, is een nieuwe jachthaven geopend alsook een nieuw havenkantoor annex brasserie (Loef & Lij). Rondom dit nieuw geopende complex had de federatie zijn tijdelijk kampement opgeslagen. 


Arnold en ondergetekende hadden zich als vrijwilligers aangemeld om het vliegvissen en vliegbinden in al zijn facetten onder de aandacht van de jeugd te brengen. Om 9 uur ’s ochtends konden we onze kraam inrichten en van 10 tot 16 uur zou de jeugd massaal toestromen. Vanwege het ontbreken van windbrekende beplanting in het Oost-Groningse waren we genoodzaakt om een van onze auto’s achter de kraam te zetten. En dan nog vlogen de vliegendozen van tafel. Ook de buren van het waterschap Hunze en Aa’s hadden moeite om de inhoud van hun kraam te behouden. Toch was het een prachtige zonnige dag. Er was een diversiteit aan kramen: de federatie, de politie, een waterschap, een visgids, een conglomeraat BOA’s en de ontvangende hengelsportvereniging uit Winschoten. Ook was er mogelijkheid voor de jeugd om te vissen, al dan niet vanuit een boot. Image

De belangstelling voor deze dag viel een klein beetje tegen, mede door de vele georganiseerde activiteiten in de regio die dag. Al met al hebben we wel kinderen bij de kraam gehad. Hier en daar vliegjes weggegeven (er was bindmateriaal beschikbaar gesteld door een hengelsportzaak uit Eelde-Paterswolde) en vragen van een aantal belangstellende vaders en hier en daar een moeder beantwoord. Min of meer uit nood is de dag na drieën beëindigd vanwege een te sterk toenemende wind. Er bestond een kans dat de tenten het luchtruim zouden gaan kiezen. De gehele dag was zeer goed georganiseerd door de federatie. Onze complimenten daarvoor; we zijn zeker niet van de honger en dorst omgekomen.

Marten Staal