Start arrow Vissen arrow AFZAKDAG HUNZE MET BBQ 22 JUNI 2014
AFZAKDAG HUNZE MET BBQ 22 JUNI 2014

ImageAfgelopen zondag was weer ons maandelijkse uitje naar het water. Dit keer was het een triathlon bij de Hunze; kayakken, vissen en een bbq. Helaas heeft iedereen wel eens andere verplichtingen, dus waren slechts vijf hunzepalmers aanwezig.

De verzamelplek was bij Spijkerboor, waar Arnold reeds gereed zat in zijn kajak op het water. De bedoeling was echter om hogerop te starten en van daar af en toe vissend de Hunze af te zakken naar de verzamelplek in Spijkerboor. Met vier personen in twee kano's begonnen we in een prachtig meanderend stukje Hunze, waar Bram twee snoeken wist te vangen. Dat was het dan ongeveer ook met de vangsten aldaar. Wel kon je genieten van de felblauwe beekjuffers, echt honderden gezien, en Bert wist nog een plek met een beverburcht.


Het kanoën bleek wel een overlevingstocht, het eerste stuk allemaal bochten en stuwen. Daarna rechte stukken met vaak de wind tegen helaas en de afstand hadden we iets verkeerd ingeschat, waardoor het nog flink peddelen was om op tijd terug te zijn in Spijkerboor. Dat lukte toch en daar bleek dat Arnold meer succes had gehad en meerdere mooie ruisvoorns verschalkt te hebben. Nadat de kano's teruggebracht waren, stond er nog een bbq op het programma. Met z'n vijven hebben we daar nog lekker genoten van diverse soorten vlees en pikante kip.
 Een mooie afsluiting van een prima verzorgde visdag!!

Alexander

Image
Image
ImageImageImage

ImageImage