Start
WINTERNIMF DECEMBER 2014

Image

Op onze maandelijkse bindavond stond voor de tweede keer een winternimf op het programma. Vorige maand had Arnold de vertrouwde red tag, maar dan net even anders, op het programma gezet. Dat net even anders bestond uit de toevoeging van groen flash materiaal aan de pauwen herls. Het lijfje van de red tag krijgt dan net even wat meer schittering. En nog mooier: in de praktijk blijken er ook nog vissen mee te vangen te zijn!

Vol verwachting klopte ons vliegbind-hart dan ook op de avond van de 4e december. Er was niet echt een programma dus waren alle oogjes direct weer gericht op Arnold, de nestor en tevens bind-ideeënbus van de club. En uiteraard had Arnold wel weer een patroontje dat we konden binden met z’n vieren. Enige tijd daarvoor had Arnold over de schouder van Gerrit mee gekeken hoe die de ene na de andere vis uit een stuk water haalde, waar Arnold net daarvoor zelf geblankt had. Het hierna vermelde vliegje werd door Gerrit met zeer langzame achtjes binnen gedraaid en dat leverde dus vis op. Hier volgt mijn interpretatie van het bind-receptje van Gerrit’s vliegje overgebracht via Arnold:

ImageBenodigdheden

·       Zwart binddraad

·       Lange gebogen nymph haak b.v. Tiemco 200R #14

·       Goudkraaltje 2.3 of 2.8 mm

·       Fazantenfibers groen of zwart voor de staart

·       Smal pearl mylar tinsel als ribbing

·       Pauwen herls voor het lijfje en dekschild

·       Olive (glinster)dubbing voor de thorax

Werkwijze

·       Kraal op haak zetten en binddraad opzetten

·       Staartje van 5 fibers de fazantenveer inbinden

·       Het stukje pearl tinsel inbinden

·       4 pauwen herls inbinden bij de punt en hiervan een lijfje wikkelen tot 1/3 van de haakoog. De restanten niet afknippen

·       Met de tinsel in een paar slagen een ribbing aanbrengen

·       Maak een thorax van de olive dubbing

·       Trek de restanten van de pauwen herls over de thorax heen als dekschild en afbinden achter het kraaltje

Marten