Start
WADVISSEN AUGUSTUS 2015

Image23 augustus 2015
Zondag 23 augustus stond weer het wadvissen op het programma, net als twee jaar geleden, bij de Noordkaap in de Eemshaven. Ikzelf ben toen niet mee geweest, want dat zoute water en die stinkende blubber leek me helemaal niets! Toch deze keer maar wel mee, want de vorige keer werd zeer positief ervaren. Nou, wat heb ik me de vorige keer dan vergist om niet mee te gaan!

Het is inderdaad hartstikke leuk, en die blubber valt best mee... Dertig meter ff sjokken, maar daarna gewoon harde bodem waarop je comfortabel loopt. Lekker warm weer erbij, wel met harde wind, maar daardoor was je kleding ook zo weer droog na het waden door een geul. Bert leidde ons, als ervaren wadloper, naar en door de geulen op zoek naar de vis.


Die vis was er helaas niet, die zwemt blijkbaar meteen weg met het afgaande water. Wel waren er weer zeehonden te zien, tijdens het vissen zwemmen ze redelijk dichtbij door de geul naar de zee. Bram kreeg het nog wel voor elkaar om iets te vangen, al had het dan geen schubben maar scharen... Na een leuke wandeling weer terug op de dijk was de dag weer voorbij. B&B, bedankt voor de gezellige en bijzondere ervaring en wat mij betreft weer voor herhaling vatbaar!


Alexander

ImageImageImage