Start
MODESHOW NOVEMBER 2015

Image22 november 2015
Modeshow in alle kleuren van de regenboog.
Wat heeft de titel van dit stuk met vliegvissen te maken? Ik zal het proberen uit te leggen: Wat begon met een melding op het Proathuus van Bram over het vangen van 5 snoeken met een gele streamer ontaarde al snel in het, al dan niet voorbarig, conclusies trekken over het vangen van snoeken ten gevolge van de kleur van de kledingstukken van de betreffende visser.

Ten tonele verschenen gele klompen, zwarte en groene laarzen, bruine bergschoenen, blauwe en zwarte jassen, een te rode broek en verkeerde blauwe kleding accenten en dit  ook nog eens met elkaar gecombineerd. Ziet U door de kleuren het bos nog? Nou ik niet. En om het nog ingewikkelder te maken was er ook geen consensus qua streamerkleur. Dit alles resulteerde in wel of geen snoek aan de haak. Klik op onderstaand infogram. Misschien is hier de conclusie gerechtvaardigd dat we ons in saai bruin of helder wit moeten gaan kleden en met soortgelijk gekleurde streamers  moeten gaan vissen. Saai bruin krijg je als je allerlei kleuren verf door elkaar mengt en helder wit als je alle kleuren licht met elkaar mengt. Toch wil ik graag iedereen die bijgedragen heeft aan dit kleurenspektakel heel erg hartelijk bedanken. Zelden is er zo’n levendige discussie op en buiten ons forum geweest.

Met sommige onderstaande kleurencombi’s werd op de november viszondag geprobeerd snoek aan de haak te krijgen. Op een uitzondering na, was het vissen takelen in Borgerswold niet een heel groot succes. Het succesverhaal zat hem in de aanwezigheid van wel 6 vliegvissers, die ondanks de regen-, natte sneeuw- en hagelbuien aanwezig waren. Menig drup viel van menig neus en ook ijskoude handen waren van de partij: kortom najaar/winter visserij.

Marten

(infogram: JWT)

Image