Start arrow Vissen arrow FOREL LAUWERSMEER 2016
FOREL LAUWERSMEER 2016

ImageZondag 3 april 2016
Met enige twijfel ga ik naar het Lauwersmeer, kijken of ook ik daar een forel kan vangen. Zeg nu zelf, wat is er mooier dan een zeeforel vangen in de vrije natuur. Bij aankomst zie ik Menno al in het water staan. Ik zie het een tijdje aan, maar hij vangt niets. Dus denk ik, ik ga even kijken bij het park Suyderoogh. Hier vis ik een uur of twee, maar vang of zie geen vis. Dan maar terug naar Menno, daar te water en ik zie direct een rug zoals een dolfijn kan doen. YES VIS! Een aantal keren aanwerpen, maar niets. Totdat Menno naar mij toe komt, hij ziet er koud uit.

 

We maken een praatje. Hij heeft er een gevangen, een paar volgers en een losser. Ik denk "Dat is mooi, er is dus vis". Op dat moment voel ik een stevige ruk aan mijn hengel, YES hangen. Tsjonge wat een kracht, hij/zij trekt gelijk de lijn en de hengel mee. Gauw de lijn vieren, wat een sport. Deze vis haal ik binnen, mijn eerste forel op Nederlandse bodem.
Een half uurtje later zie ik weer een vis met de rug boven het water komen. Weer werp ik de vis een aantal keren aan. En alsof de duvel er mee speelt, op het moment dat ik even naar Menno kijk die net het water weer instapt, wordt de hengel bijna uit mijn handen gerukt. Ook deze forel haal ik binnen.

Na deze vangst wordt het echter tijd om huiswaarts te keren. Dit is een dag om te onthouden. Ook zomers kan je hier misschien wel forel vangen. Er zit hier dan ook andere vis, zoals winde. Vooral ’s avonds, als de zwemmers weg zijn, kan je hier mooi bij de strandjes vissen.

Zoals een FB-vriend het verwoordt: Lauwers Trout of Trout Lauwers. Voor mij is het vissen op forel in het Lauwersmeer een aanvulling en lekker dichtbij. In het zuiden heeft men het Oostvoornse meer, maar wij hebben het Lauwersmeer.

Siebe.

ImageImageImage