Start arrow Overig arrow WINDEAVOND, EEN GROOT SUCCES!
WINDEAVOND, EEN GROOT SUCCES!

Gisteravond, 13 April, ben ik naar het clubhuis van "de Noord-Nederlandse" geweest voor de windeavond. Ik was al lid van die vereniging (NNVV) vanaf de oprichting maar ben een jaar of 10 geleden ermee gestopt. De laatste 6 a 7 jaar heb ik er niet eens meer gevist. De bomen waren een stuk hoger geworden en het clubhuis was wat kleiner dan in mijn herinnerring stond maar de plas zelf nodigde toch wel uit om weer eens....!

De avond was georganiseerd met wat voorbereidend werk door de HunzePalmer, de NNVV en de Hengelsportfederatie. De vier lieden die het een en ander zouden vertellen hadden dat elk op hun eigen manier gedaan. Een stuk of 25 vliegvissers konden eerst een verhaal horen over het winde project van de Hengelsportfederatie Groningen Drente. Waarom, hoe en wat waren de resultaten. Eigenlijk kwam het erop neer dat alles nog in de kinderschoenen stond en dat de resultaten soms meer vragen oproepen dan antwoorden! Wordt vervolgt dus met graag de medewerking van ons vissers.

Na een korte discussie over de effecten van het huidige vliegvissen op winde (!!!! beslist niet in of direct bij de stuwen vissen graag dankuwel !!!!) en een korte "rook"pauze ging het verder met de ervaringen van enige gepassioneerde-winde-vliegvissers. De eerste verhaalde over jaargetijden, vliegen en wateren.

Onze leden Jille en Eddie hadden een DVD in mekaar geknutseld. Hier en daar wat hilarisch maar wel vol met sfeer en informatie. Ook de "Pink Floyd" liefhebber kwam aan zijn/haar trekken. Er werd "live" gebonden (ondermeer een low-water tsjech nimf) en "live" gevangen. Geheel naar de verwachting was het een heerlijk avondje luisteren en ouwehoeren over windevissen. Tegen een uur of 10 was het officiële gedeelte alweer over en werd er nog wat nagepraat. Alle aanwezigen vonden dat we zoiets vaker moesten doen en er worden dus alweer plannen gesmeed voor een volgende editie!

De heren Scheper, Visser, Bouma en Reitsma....BEDANKT.

Bert Dries

Image