Start arrow Overig arrow HUNZEPALMER OPEN 2004
HUNZEPALMER OPEN 2004

Vandaag, Zondag 19 September beleefden we als HunzePalmers weer eens een soort wedstrijd. Waren het de vorige keren bindwedstrijden, dit keer was het een heuse vliegviswedstrijd. Tegen een uur of 11 waren we met 14 leden waarvan er 11 meededen aan deze 1ste open HunzePalmer bijeen in de kantine van een forelvisserij aan de Jonkersvaart, Jumping Jack Western of zo iets. De 11 concurenten kregen allemaal 3 verschillende haakjes waarop de vliegen gebonden moesten worden. Wat voor vliegen mocht je zelf weten maar in ieder geval een droge en in ieder geval een natte! Bindmateriaal lag op een tafel en daar moest je het mee doen. Maar wat moest je binden?!? De powerbait en madenvissers hadden de ochtend niks kunnen vangen en dus besloot iedereen om maar eens creatief bezig te zijn. Welke vlieg zou de beslissing geven…………………

Elke vlieg moest een keer gebruikt worden op een van de drie parcoursen die waren uitgezet door Gerrit en Geert Jan die tevens wedstrijd officials waren. Ze visten dus wel maar deden niet mee voor de prijzen.

En moeilijk was het. Op sommige stukken zag je genoeg vis maar bijten….. ho maar! Een paar vissen werden nog wel gehaakt maar niet geland en dat kon je van verre horen. (we zijn duidelijk een Zondagclub!) Uiteindelijk bleek na 3 keer een half uur zwaaien dat Kobus en de doorgewinterde wedstrijd visser Paul om de prijs gingen strijden. De vissen waren zo op het oog gelijke lang maar na een zeer zorgvuldige meting bleek dat Kobus, 30.7 tegen 30.5 centimeter, de wisselbeker en een herinnering mee naar huis mocht nemen. (het rondje krijgen we denk ik nog!) Na en tijdens enkele hapjes en drankjes werd er weer volop gevist maar nu met wat andere vliegen. Vooral in het hoekje waar de meeste vissen werden gezien was het een soort “combat fishing”. Ik hield het voor gezien. Morgen toch maar weer de gang naar de slager want anders zit er niks in de pan bij mij thuis.

Volgend jaar doen we weer zoiets maar dat kan wel heel iets anders zijn maar dat bekijken we dan wel weer. Misschien moet het begrip “open” dan wat meer inhoud krijgen maar uiteindelijk was het zo ook wel gezellig.

Bert 3S

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image