Start arrow Overig arrow TIPS VAN BRAM
TIPS VAN BRAM

Hoi mede vissers,

Ik zit weer een keer achter het kastje en dacht bij mij zelf laat ik maar eens wat tikken over het vissen wat ik nu al weer +/_ 4 jaar doe. Ik vis zoals de meeste van julie wel weten in de omgeving van Sappemeer e.o.

Het vissen is mij er met de paplepel in gegoten door mijn ouwe heer het was dan ook een vrij eenvoudige stap om over te schakelen op vliegvissen. Het was trouwens mijn broer die mij er mee heeft besmet .(heb er geen haat gevoelens over hoor). Na enkele jaren te hebben gevist met plug/twisters/lepels/eigenbouw en onverzwaarde spinners heb ik de vliegenlat ter hand genomen. Dit naar alle tevredenheid moet ik zeggen en al zeg ik het zelf ik kan er aardig een visje mee vangen. Daarom dacht ik laat ik maar eens wat tips van mij in dit bestandje zetten, aan de water kant komt het er meestal niet van. Ik ben ook niet zo’n prater meer een doener die graag vist maar als ik achter het kastje zit komt er soms van alles boven drijven . (nimfen en zo)

Tips? Ja zo wil ik ze maar even beschrijven er staat wel vaker een oproep op het net leuke bezigheid dat vliegvissen, maar nu wil ik graag wat vangen.

Vandaar tips.
Als eerste: als ik ga vissen neem ik altijd veel mee namelijk: streamers, nimf vliegen en de geschikte onderlijnen. (vliegvis vest is daar voor gemaakt). Je weet namelijk nooit wat er aast op het moment dat je thuis weg gaat en vaak kun je dat zien aan/in de oppervlakte van het water.Als ik dan ook aan het streameren ben, en ik zie vis aan de oppervlakte die vliegjes van het water pakken dan is het een kleine moeite om te wisselen van aas/vlieg.

Ik doe dat dan ook geheid om toch een visje te vangen want ook een klein visje van de oppervlakte geeft mij veel voldoening. (Tjonge wat een tekst al bijna een a4tje vol.)

Nog maar een tip en onderschat hem niet let op de windrichting wij zijn nu eenmaal windgevoelig. Soms is het niet anders en sta je met je neus in de wind. Maar als het even kan zoek ik dan iets anders. Ik heb nogal een hekel om de lijn iedere keer uit de knoop te halen. Die zelfde wind zorgt voor stuwing in het water. Vaak is de waterkant waar deze stuwing naar toe gaat, de betere plek voor vis.(hij neemt veel aas mee voor de vis)

Vis vooral op plekken met stroming dit kan zijn: sluis/stuw/gemaal/ maar ook vernauwingen in b.v. een sloot of een kanaal. Ga vooral op je eigen intuïtie uit (jachtinstinct) en ga niet naar al die andere vissers, omdat ze daar altijd bij elkaar zitten, al kan dat ook best gezellig zijn.

Ik heb vast nog meer tips maar het word al wat laat en hou het dan ook hier maar bij.

Hoop dat je er wat aan hebt en als je naar aanleiding van dit verhaal denkt een vis te hebben gevangen doe hem dan maar de groeten van,

dry fly Bram.

Image

Image