Start
LOUGH CORRIB, IERLAND

Lees meer...11-14 april 2016
Een van onze dochters is tijdens haar baantje als au pair in Ierland aan een Ier blijven plakken. Voor ons natuurlijk een uitgelezen kans om vaak naar Ierland te gaan. Wat een prachtig land en wat een gigantische hoeveelheid viswater. Vooral de vele grote meren zijn bekend vanwege de grote forellen, maar ook grote snoeken. Eind 2015 besloot ik om een aantal dagen te gaan vissen op een van die meren met een gids. De baas van het Ierse vriendje is ook een hartstochtelijk vliegvisser en die wist te vertellen dat ik contact op moest nemen met Basil Shields, blijkbaar een Ierse beroemdheid als het om vliegvissen gaat.

 

 
WET BIBIO

Lees meer...
Na de lunch weer driftend vissen/werken. Bij de tweede drift kreeg ik opeens een dreun op mijn hengel en ik zag voor mij een prachtige bruine forel uit het water springen. Ik blij, de forel niet zo blij! Basil was zeer enthousiast toen hij zag dat de forel mijn Bibio had genomen! Na een mooie dril had ik een prachtige weldoorvoede bruine forel van iets meer dan een kilo in mijn handen. Loon naar werken en dat op mijn zelfgebonden Bibio, waar ik een week daarvoor in Nederland mijn eerste volwassen winde op had gevangen: een top vlieg!

 

 
FOREL LAUWERSMEER 2016

Lees meer...Zondag 3 april 2016
Met enige twijfel ga ik naar het Lauwersmeer, kijken of ook ik daar een forel kan vangen. Zeg nu zelf, wat is er mooier dan een zeeforel vangen in de vrije natuur. Bij aankomst zie ik Menno al in het water staan. Ik zie het een tijdje aan, maar hij vangt niets. Dus denk ik, ik ga even kijken bij het park Suyderoogh. Hier vis ik een uur of twee, maar vang of zie geen vis. Dan maar terug naar Menno, daar te water en ik zie direct een rug zoals een dolfijn kan doen. YES VIS! Een aantal keren aanwerpen, maar niets. Totdat Menno naar mij toe komt, hij ziet er koud uit.

 

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 Volgende > Einde >>

Resultaten 9 - 12 van 27